Net Promoter Score − eller også populært kalt NPS − beskrives ofte som det magiske tallet som fastslår hvorvidt kundene dine er lojale og tilfredse. Forbedre din Net Promoter score og vinn et mye større marked. Du kan kalkulere din NPS-score basert på ett smart, men allikevel enkelt spørsmål:
«Hvor sannsynlig er det at du ville anbefalt (X) til en venn, kollega eller familiemedlem?»
Du avdekker ditt «magiske tall» ved å trekke antallet som ikke ville anbefalt deg fra antallet som ville anbefalt deg.

Din NPS-score er naturlig nok ikke et begrensende tall. Et raskt søk på Google vil returnere millioner av sider med artikler som forteller deg forskjellige måter du kan forbedre din Net Promoter Score på; noen forklarer i det vide og det brede, andre er kanskje hakket for …enkle.

Illustrasjon på hvordan du kan forbedre din Net Promoter Score

Våre 5 beste og mest effektive tips for hvordan du enkelt kan forbedre din Net Promoter Svore − og bli en konkurransevinner

1. Utfør kundeundersøkelsene dine mer nøyaktig

Spørreundersøkelser tilpasses besøkende til nettsiden din, og kunder som besøker din fysiske butikk. Jo mer tilpasset undersøkelsen din er, desto mer handlekraftig feedback vil du kunne samle. Svært ofte er det kun snakk om små endringer som fører til merkbar økning i Net Promoter Score.

2. Gi konsekvent, god kundeservice

Kunder som opplever god kundeservice på jevn basis, vil mer sannsynlig anbefale ditt produkt eller tjeneste til andre. Hemmeligheten ligger i å være konsekvent, og sørge for å vinne både lojalitet og anbefalinger fra dine kunder − som også vil være mer tilbøyelige til å tilgi feil når det er unntaket, og ikke regelen.

Lag din første undersøkelse på noen få minutter.

  • Bruk våre ferdige maler for undersøkelser eller lag dine egne fra bunnen av.
  • Send undersøkelser via e-post, SMS, lenke, API eller individuell pålogging.
  • Analysere svarene med filter og AI.

Prøv kostnadsfritt Test selv de ulike funksjonene våre i 30 dager. Det kreves ikke betalingskort. Avsluttes automatisk.

3. Oppmuntre lojale kunder til å promotere ditt produkt på sosiale medier

Sørg for at du gir dem en eller annen form for belønning, og du får til gjengjeld en verdifull ressurs som vil fortsette å spre et positivt rykte om deg og din bedrift, som igjen fører til nye kunder.

4. Spør dine lojale kunder hva de mener du kan gjøre enda bedre

Tilpass en helt egen undersøkelse som er rettet spesifikt mot ambassadørkunder («promoters») eller sett opp et undersøkelsespanel til dette formålet.

5. Lær av dine kritikere!

Selv om ambassadørkunder er uvurderlige for en bedrift, er det viktig å ikke ignorere tilbakemeldinger fra dine NPS kritikere («detractors»). Finn ut hvorfor de ikke er villige til å anbefale din bedrift til andre, for å avdekke hva du kan gjøre for å forvandle kritikere til ambassadører. Dette viser kundene dine at deres meninger betyr noe for deg, som allerede er et skritt i riktig retning!


Kom i gang med med å forbedre din Net Promoter Score i dag!

Netigate gir deg et kraftig og intuitivt spørreundersøkelse verktøy for å lage undersøkelser og få innsikt om kunder (Customer Experience), markedet og medarbeidere (Employee Experience). Du finner et velprøvd og godt utarbeidet NPS verktøy på Netigate-plattformen. Lag dine egne undersøkelser fra bunnen av med Netigates verktøy for kundeundersøkelser, eller du kan benytte en av våre ferdige maler.

Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiodebook en demo, eller kontakt oss via dette kontaktskjemaet.