Det er viktig for enhver bedrift å utføre markedsundersøkelser jevnlig for å sørge for at man henger med i endringene i markedet, og at virksomheten holder på sitt konkurransefortrinn. Enten du er i ferd med å starte en ny bedrift eller utvide en eksisterende, vil det å utføre markedsundersøkelser være avgjørende for forståelsen av din målgruppe, samt økning av salget.Det er mange grunner til at forretningsledere velger å utføre market research.

Hvorfor det lønner seg å lytte til dine kunder

Lag din første undersøkelse på noen få minutter.

  • Bruk våre ferdige maler for undersøkelser eller lag dine egne fra bunnen av.
  • Send undersøkelser via e-post, SMS, lenke, API eller individuell pålogging.
  • Analysere svarene med filter og AI.

Prøv kostnadsfritt Test selv de ulike funksjonene våre i 30 dager. Det kreves ikke betalingskort. Avsluttes automatisk.

1. For å identifisere nye potensielle kunder

Hvem vil kunne bruke ditt produkt eller din tjeneste? Hvor gamle er kundene dine? Er de menn eller kvinner? Hva er deres sivilstatus? Osv.

2. Markedsundersøkelser for å forstå eksisterende kunder

Hvorfor velger kunder produktene dine i stedet for konkurrentens? Hva gjør dine produkter spesielle eller at de skiller seg ut? Hvem eller hva påvirker hva de kjøper? Hva liker din kundegruppe å gjøre, se og lese?

3. For å sette realistiske mål for din virksomhet

Med informasjonen du samler vil du kunne sette oppnåelige og realistiske mål for viktige forretningsområder som vekst og salg, i tillegg til introdusering av nye produkter og tjenester for dine kunder.

4. For å utvikle nye, effektive strategier innen markedsundersøkelser

Ut i fra resultatene fra din markedsundersøkelse kan du ta informerte markedsbeslutninger med hensyn til pris på produkter og tjenester, distribusjon, hva slags markedsføringskanaler som bør brukes, eller om du bør utvikle et nytt produkt eller introdusere en ny tjeneste. Resultatene vil også bidra til at du kan ta informerte avgjørelser med hensyn til virksomhetens nåværende aktiviteter: øke eller redusere? Eller bør noe spres?

5. For å undersøke og løse dine problemer i virksomheten

Dersom du allerede har identifisert et problem i din bedrift, vil markedsundersøkelser bidra til å avdekke hva som gikk galt. Kanskje gjaldt det en ny konkurrent på markedet som tilbyr mer verdi for pengene? Eller har merkebevisstheten falt og ført til synkende salg?

6. Markedsundersøkelser som en forberedelse på utvidelse av virksomheten

Markedsundersøkelser hjelper deg å identifisere områder som er aktuelle for utvidelse, og testing av markedet for å se om det er klart for å motta et nytt produkt eller tjeneste. Kanskje du ønsker å åpne en ny butikk, og er på utkikk etter rett plassering?

7. For å identifisere nye forretningsmuligheter

Når du utfører markedsundersøkelser vil du ofte finne nye markedsbehov som ikke er møtt, eller ikke møtes godt nok. Du vil også kunne oppdage endrede markedstrender grunnet nye bebyggelser, økt utdanningsnivå eller andre endringer som fører til nye muligheter for din virksomhet.

Les mer om markedsundersøkelser: 10 tips om hvordan nettundersøkelser kan hjelpe deg med å bli en bedre markedssjef