Det burde være åpenbart nok, men det er fortsatt mange som ikke er klar over at tilfredse medarbeidere er mer produktive enn utilfredse medarbeidere. I følge en undersøkelse gjort av Universitetet i Warwick, er tilfredse medarbeidere hele 12 % mer produktive; dette utgjør en hel ekstra arbeidsdag hver fjortende dag. Da gjenstår spørsmålet; hvordan kan jeg skape økt medarbeidertilfredshet? Motivasjon for økt medarbeidertilfredshet

Et Internettsøk etter måter å forbedre medarbeidertilfredshet gir over 10 millioner treff, med alt fra tre til 25 forskjellige metoder. Hvor effektive og relevante disse metodene er for din arbeidsplass, derimot, er vanskelig å fastslå.

For å begynne å jobbe med forbedring av medarbeidertilfredshet, må du først avdekke hvor endringene trengs. Dette gjøres med en medarbeiderundersøkelse, som undersøker det generelle tilfredshetsnivået blant de ansatte. Når du først har funnet ut hva dine medarbeidere er misfornøyde med, kan du begynne å implementere de endringene som trengs for å få økt medarbeidertilfredshet og produktiviteten på arbeidsplassen.

Under finner du i tillegg tips til enkle grep som også bidrar til økt medarbeidertilfredshet hos dine ansatte:

1 Anerkjennelse

La dine medarbeidere få vite at de er verdsatt og gjør en god jobb. I dagens arbeidshverdag går det fort, og det er lett å glemme å gi anerkjennelse når det er på sin plass. Et enkelt «Takk for den gode jobben du gjør», koster deg ingenting, men vil bety en hel del for dine medarbeidere.

Lag din første undersøkelse på noen få minutter.

  • Bruk våre ferdige maler for undersøkelser eller lag dine egne fra bunnen av.
  • Send undersøkelser via e-post, SMS, lenke, API eller individuell pålogging.
  • Analysere svarene med filter og AI.

Prøv kostnadsfritt Test selv de ulike funksjonene våre i 30 dager. Det kreves ikke betalingskort. Avsluttes automatisk.

2 Fleksibel arbeidstid for økt medarbeidertilfredshet

Mange av oss må sjonglere både arbeidsliv og familie, og det kan være svært vanskelig å finne en balanse mellom de to. Fleksibel arbeidstid viser de ansatte at du forstår at de har et liv utenfor jobben, og ønsker å bidra til en enklere hverdag.

3 Små goder på arbeidsplassen

En komfortabel arbeidsplass betyr ikke at hver ansatt skal ha en egen massasjestol. Derimot vil ergonomiske arbeidsstoler, gratis frukt og kaffe, pluss en behagelig innetemperatur (dette inkluderer både kalde vintermåneder og varme sommermåneder) gjøre at de ansatte lettere kan konsentrere seg, og slik blir mer produktive.