Du kan være stolt av at ditt harde arbeid har lønnet seg, og at bedriften din nå er vellykket. Det er resultatet av flere år med målrettet innsats og disiplin. Derimot er det vesentlig å ikke glemme dine viktigste medspillere; alle dine medarbeidere. De gjør en fantastisk jobb hver eneste dag, og uten dem ville ikke bedriften kommet dit den er i dag. Glem ikke å gjennomføre medarbeiderundersøkelser før det er for sent.

Hvordan gjennomføre medarbeiderundersøkelser
Som et tegn på din takknemlighet er det viktig å avdekke nøyaktig hvor tilfredse dine medarbeidere faktisk er med hverdagen sin på jobb. Føler de seg verdsatt av deg som leder? Gir jobben dem en følelse av personlig måloppnåelse? Drar jobben nytte av hver enkelt medarbeiders individuelle ferdigheter og evner? Føler de seg utfordret av jobben? Er de tilfredse med sine nåværende arbeidsoppgaver, eller drømmer de om en forfremmelse?
Dersom du ikke stiller disse spørsmålene eller gir dem en mulighet til å evaluere hva de føler om jobben, kan du fort bli negativt overrasket når de til slutt blir lei av å vente på at du skal spørre.
Det finnes en enkel måte å unngå slike overraskelser på: gjennomføre medarbeiderundersøkelser. Dersom timeplanen din ikke tillater deg å finne rett medarbeiderundersøkelse selv, finnes det flere alternativer. Det viktigste er at tiltaket gjennomføres, og det kan være lurt å få hjelp av en erfaren leverandør. Netigate er en profesjonell leverandør av spørreundersøkelser, med over 30.000 brukere i over 30 land.

eNPS og ESI – kunnskapen som betyr noe

Employee Net Promoter Score (eNPS) og Employee Satisfaction Index (ESI) er to populære måter å få oversikt over tilfredshetsnivået blant medarbeidere. eNPS er basert på tradisjonell NPS (ett spørsmål), men har samtidig et spesielt fokus på medarbeidere. ESI er en metode som bygger på tre grunnleggende spørsmål, som er like gjeldende for alle typer arbeidsplasser:

Hvor fornøyd er du med din nåværende arbeidsplass?
Hvor godt møter din nåværende arbeidsplass forventningene dine?
Hvor nært opptil din ideelle arbeidsplass synes du din nåværende arbeidsplass ligger?

ESI-undersøkelsen kan, som eNPS software, utvides ved å legge til ekstra spørsmål som er mer spesifikke, og med fokus på en spesiell bransje. Begge disse metodene gir et godt overblikk over de ansattes tilfredshetsnivå, og lar deg enkelt avdekke forbedringsområder etter at resultatene er samlet inn og analysert. Nettopp her kommer Netigate inn i bildet. Med vårt brukervennlige verktøy for medarbeiderundersøkelser kan du lage medarbeiderundersøkelser, sende de ut, og analysere resultatene. Full pakke, for best resultat.