Hvorfor er engasjement på jobben så viktig, og hva kan du gjøre for å sikre et høyt engasjement? Her ser vi litt på hvordan engasjementet påvirker kunders tilfredshet, hva som ligger bak og hva som kan gjøres for å øke medarbeiderengasjementet.

Medarbeidere med engasjement på jobben

Derfor må du måle engasjementet

Å jobbe med kraften i medarbeiderengasjement er viktig for deg som ønsker å drive organisasjonen din fremover. For det å styrke engasjementet blant medarbeiderne har en rekke fordeler, og kan blant annet føre til redusert sykefravær, redusert turnover, økt lønnsomhet og høyere kundetilfredshet.

Medarbeidere som er engasjerte i jobben sin, er generelt mer entusiastiske og villige til å yte det lille ekstra. Ved å fokusere på trivselen til medarbeiderne dine, får du ikke bare mer tilfredse ansatte, men de blir også mer produktive og drevne i arbeidet sitt.

Kort sagt er medarbeiderengasjement en indikator på hvordan medarbeiderne i virksomheten din har det. For å skape engasjement og dra nytte av disse fordelene, er det derfor viktig å gjennomføre en medarbeiderundersøkelse og jevnlig måle engasjementet.


Les vår Medarbeiderrapport 2023: Hvilke utfordringer møter norske arbeidsgivere i 2023?


Lag din første undersøkelse på noen få minutter.

  • Bruk våre ferdige maler for undersøkelser eller lag dine egne fra bunnen av.
  • Send undersøkelser via e-post, SMS, lenke, API eller individuell pålogging.
  • Analysere svarene med filter og AI.

Prøv kostnadsfritt Test selv de ulike funksjonene våre i 30 dager. Det kreves ikke betalingskort. Avsluttes automatisk.

Hvordan påvirker engasjement på jobben kundene dine?

Virksomheter med høy kundelojalitet viser også ofte høyt medarbeiderengasjement. Dette kan skyldes at blant annet engasjerte medarbeidere ofte er mer entusiastiske og etterlater et positivt inntrykk på kundene. En topp kundeopplevelse (Customer Experience) fører i sin tur til andre positive ting, som høyere økonomisk utvikling.

Engasjement på jobben bidrar også til å forbedre moralen i organisasjonen. En god bedriftsetikk er viktig for å beholde medarbeiderne. Dersom mange slutter, må du bruke mer tid på å rekruttere og lære opp nye medarbeidere, noe som kan gå ut over kundene. En erfaren og fornøyd medarbeider kan for eksempel yte bedre kundeservice og bygge relasjoner med kunder i en annen grad enn nyansatte. Ved å fremme trivsel på jobben er det større sannsynlighet for at dine medarbeidere igjen vil skape opplevelser som kommer kundene til gode, og som skaper økt kundetilfredshet.

Drivkreftene bak engasjement

Det er flere ulike drivkrefter for medarbeiderengasjement. En panelundersøkelse utført av oss i Netigate i 2019 og 2020 viste at spørsmål om ledelse, oppgaver, personlig utvikling og tydelige virksomhetsmål var knyttet til medarbeiderengasjement. Vi så også at medarbeidere ønsker å jobbe for en arbeidsgiver som oppmuntrer dem til å dele tanker og idéer om hvordan de kan forbedre seg som organisasjon. Disse drivkreftene er det derfor viktig å huske på når man utvikler en handlingsplan for å skape forbedring.


Last ned e-boken: 8 drivkrefter for medarbeiderengasjement


Hva må du forbedre for å skape engasjement på jobben?

Nå vet du hvorfor du bør måle medarbeidernes engasjement, men hvordan gjør du det på best mulig måte? Du vil åpenbart at arbeidsplassen din skal være det beste alternativet for medarbeiderne dine og gi de den aller beste medarbeideropplevelsen. For å forbedre forretningsdriften og øke medarbeidernes engasjement på jobben, må du først vite hva som må forbedres.

Den enkleste måten å identifisere utfordringene på er å henvende seg direkte til medarbeiderne ved hjelp av et effektivt Voice of Employee verktøy, og be om feedback. Dette kan du gjøre ved for eksempel å gjennomføre medarbeiderundersøkelser, pulsundersøkelser eller undersøkelser om medarbeideronboarding. På denne måten kan du, med gode spørsmål om medarbeiderengasjement, raskt samle verdifull innsikt og handle på den for å skape forbedring. Når du handler på feedback, gir du medarbeiderne dine en stemme samtidig som du forbedrer opplevelsen deres og driver engasjement.

Netigates engasjementsmodell

For å gjøre det enklere for dere som ønsker å måle engasjement på jobben, har vi utviklet en modell for nettopp dette. Netigates engasjementsmodell er forankret i forskning og måler relevante drivkrefter for medarbeiderengasjement. På denne måten kan du se hvilke tiltak du må iverksette for at dine medarbeidere skal trives og ha det bra. Modellen gjør det dermed lettere for deg i arbeidet ditt og skaper et grunnlag som fører til faktisk forbedring. Det beste av alt er at den er svært fleksibel og kan tilpasses etter behov. Netigate Consulting vil alltid kunne bistå med rådgivning og forslag til tiltak.

Netigate EX er vårt nyutviklede verktøy som hjelper deg med alt innen medarbeiderengasjement!

Er du klar til å begynne å måle medarbeiderengasjement på arbeidsplassen din??

Netigate gir deg alt du har behov for i et spørreundersøkelse verktøy slik at du kan lytte til dine medarbeidere og skape mer engasjement på jobben. Lag din egen undersøkelse om Employee Experience eller benytt en av våre ferdige maler til for eksempel onboardingundersøkelsepulsmålingerexitundersøkelser og undersøkelser vedrørende medarbeiderengasjement. Det har aldri vært enklere å lære av medarbeiderne dine med Netigates brukervennlige verktøy for medarbeiderundersøkelser.

Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode, eller ring oss direkte på +47 22 55 23 00.